Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Požáry v Řecku komplikují desítkám Čechů dovolenou

Santorini, Řecko
Santorini, Řecko
Foto: Pixabay

Atény - Lesní požáry v Řecku zkomplikovaly dovolenou 80 až 90 českým turistům, kteří bydlí v oblasti Attiky v hotelu Kinetta Beach. Ohněm hotel zasažen nebyl. Nepříjemný ale mohl být dým, který se zvedá kvůli hašení požárů z letadel.

Lesní požáry vypukly v pondělí v okolí Atén, které jsou přirozeným centrem historické oblasti Attika. Vyžádaly si nejméně 50 lidských životů, zraněných je zhruba 150. Řecké úřady dosud nepotvrdily, že by mezi hospitalizovanými v důsledku požárů byli také čeští občané.

V hotelu, kde jsou Češi ubytováni, v pondělí večer vypadla elektřina a nepodařilo se spustit náhradní zdroj.

Marketingový ředitel cestovní kanceláře CK Exim tours Stanislav Zíma upozornil, že Řekové v pondělí odpoledne uzavřeli hlavní silnici, která vede kolem pobřeží. Provoz aut už byl ale obnoven, protože požáry v blízkosti hotelu už jsou pod kontrolou. "Hotely by už měly najíždět na normální provoz," dodal.

Témata:  Češi dovolená Řecko

Aktuálně se děje

1. května 2024 14:50

Rusko oznámilo, že zaútočilo na štáb operačního velení ukrajinských ozbrojených sil

Rusko podle tamních médií dnes oznámilo, že jeho armáda provedla útok na štáb operačního velení jižního uskupení ukrajinských ozbrojených sil. Informaci zveřejnilo ministerstvo obrany v Moskvě v souvislosti s průběhem války proti Ukrajině, Kyjev zatím tuto zprávu nekomentoval.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy