Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V rámci slučování rodin imigrantů do Německa v roce 2017 přišlo 54.000 lidí

Uprchlíci, ilustrační foto
Uprchlíci, ilustrační foto
Foto: UNHCR

Berlín - V rámci slučování rodin imigrantů loni přišlo do Německa 54.000 lidí. Většinou šlo o takzvané privilegované slučování rodin, kdy uprchlíci žijící v Německu nemuseli prokazovat, že rodinným příslušníkům dokážou zajistit obydlí a živobytí.

Ministerstvo zahraničí SRN uvedlo, že uvedený počet přistěhovalých rodinných příslušníků se týká lidí z Eritreje, Sýrie, Iráku, Íránu, Jemenu a Afghánistánu.

Až do března roku 2016 bylo v Německu možné také slučování rodin běženců, kteří nemají status uprchlíka, ale jen doplňkovou ochranu. Letos v únoru tento stav vláda prodloužila až do konce července.

Poté dospěla ke kompromisu, který má slučování rodin od srpna opět umožňovat v omezeném počtu tisícovky rodinných příslušníků běženců s doplňkovou ochranou měsíčně. Zohledňována mají být kritéria jako blaho dětí, doba odloučení, nemoc v rodině nebo šance na integraci.

Témata:  uprchlíci Německo

Aktuálně se děje

1. května 2024 9:25

Polsko odmítlo chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do armády

Polsko nebude chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do ozbrojených sil, uvedl v úterý náměstek polského ministra zahraničí Andrzej Szejna. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy