Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Katastrofa v Nairobi: Při přesunu ohrožených nosorožců jich 10 zemřelo

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: MiZ, EuroZprávy.cz

Nairobi - Z 11 kriticky ohrožených nosorožců dvourohých, kteří byli z Nairobi převezeni do nového národního parku v Keni, přežil pouze jeden. A toho zranil lev. Nosorožci měli v národním parku Tsavo přispět ke zvýšení populace tohoto ohroženého druhu.

Zvířata uhynula následkem dehydratace, žaludečních vředů a špatně koordinovaného přesunu. Rovněž se o hovořilo o tom, že voda v národním parku obsahovala příliš soli. Devět zvířat uhynulo před dvěma týdny, smrt desátého nosorožce a zranění jedenáctého úřady oznámily dnes.

Další tři nosorožci měli být do parku přemístěni ale kvůli úhynu zvířat byla akce zrušena. V souvislosti s úhynem bylo propuštěno ze zaměstnání několik osob, včetně šéfa Keňské agentury na ochranu divoké zvěře (KWS).

Ochránkyně přírody Paula Kahumbuová z nevládní organizace WildlifeDirect již dříve uvedla, že ztráta nosorožců je "naprostá katastrofa". V Keni žije 80 procent světové populace nosorožců dvourohých.

Témata:  nosorožci Keňa zvířata

Aktuálně se děje

1. května 2024 14:50

Rusko oznámilo, že zaútočilo na štáb operačního velení ukrajinských ozbrojených sil

Rusko podle tamních médií dnes oznámilo, že jeho armáda provedla útok na štáb operačního velení jižního uskupení ukrajinských ozbrojených sil. Informaci zveřejnilo ministerstvo obrany v Moskvě v souvislosti s průběhem války proti Ukrajině, Kyjev zatím tuto zprávu nekomentoval.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy