Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Požár u Atény byl nejtragičtější v Evropě od roku 1900, mrtvých už je téměř sto

požár
požár
Foto: Pixabay

Atény - Počet obětí požáru, který před šesti dny zachvátil pobřežní oblast východně od Atén, stále roste. Úřady nově oznámily 91 mrtvých. Dalších 25 lidí se dál pohřešuje.

Obyvatelé zasažené oblasti se z tragédie zatím jen těžko vzpamatovávají, dnes si připomněli oběti při smutečním obřadu v kostele v letovisku Mati.

Právě Mati plameny zasáhly nejhůře. Někteří lidé uhořeli, další se utopili, když se pokoušeli požáru uniknout v moři. Podle bruselského Centra pro evidenci katastrof (CRED) tak šlo co do počtu obětí o nejtragičtější lesní požár v Evropě od roku 1900.

Řecká vláda čelí kritice, že na katastrofu reagovala pomalu. Úřady počínání záchranných složek brání, podle nich se situace vyvíjela překotně a oheň postupoval vzhledem k silnému větru velmi rychle.

Témata:  Řecko požáry v řecku požáry

Aktuálně se děje

1. května 2024 12:13

Češi v EU: Největší nespokojenost panovala v roce 2016

V dobách migrační krize v roce 2016 panovala největší míra nespokojenosti s členstvím Česka v Evropské unii, kdy nebylo spokojeno 65 procent Čechů. Naopak největší spokojenost byla zaznamenána kolem českého předsednictví v roce 2009, kdy bylo spokojených 69 procent obyvatel.

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy