Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Trump se obořil na bohatou rodinu, která mu nedávno vypověděla podporu

Donald Trump
Donald Trump
Foto: The White House

Washington - Americký prezident Donald Trump zlostně reaguje na rozhodnutí miliardářské rodiny, která republikánskému prezidentovi nedávno vypověděla podporu. Bratři Kochové federální vládě vyčítají, že rozhazuje. Nesouhlasí ani s migrační politikou Bílého domu a vytvářením celních bariér.

Dárcovské organizace průmyslnické rodiny Kochových se o víkendu na republikánské konferenci v Coloradu od Trumpa distancovaly. Daly rovněž na vědomí, že ve státě Severní Dakota nehodlají podpořit republikánského kandidáta při listopadových volbách do Senátu. Konzervativní bratři Kochové nepodpořili ani Trumpovu prezidentskou kandidaturu v roce 2016.

Trump dnes na twitteru označil Kochovy za globalisty, kteří jsou proti "silným hranicím a mocnému obchodu". Nikdy prý nestál o jejich finanční podporu, protože "nepotřebuje jejich peníze ani špatné nápady". Nebude prý ničí loutkou.

Konglomerát Koch Industries působí v chemickém průmyslu, petrochemii a elektronice a je považován za druhou největší americkou firmu neobchodovanou na burze. Bratři řídí síť stovek dárců, kteří sdílejí jejich cíle snížit roli federální vlády, zmenšit daně a zrušit regulaci. 

Témata:  Donald Trump prezident USA USA

Aktuálně se děje

1. května 2024 13:27

Hnutí ANO odstartovalo předvolební kampaň. Zveřejnilo její hlavní témata

Při zahájení hlavní fáze kampaně ANO ve Zlíně uvedl předseda Andrej Babiš, že hlavními prioritami hnutí ve volbách do Evropského parlamentu jsou boj proti nelegální migraci, obrana suverenity a odpor proti Zelené dohodě, nazvané Green Deal. Hlavním heslem kampaně před červnovými volbami je "Česko pro tebe všecko".

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy