Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Špatná zpráva pro české turisty? Chorvatsko zvýší turistickou daň

Chorvatsko
Chorvatsko
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Záhřeb - Chorvatsko příští rok v hlavní sezoně zvýší turistickou daň na deset kun (35 Kč). Opatření se dotkne všech ubytovacích zařízení vyjma kempů, kde zůstane daň osm kun.

I přes nárůst o čtvrtinu bude daň v Chorvatsku nadále relativně nízká. V přepočtu na eura bude činit 1,35 eura. Ve Španělsku se pohybuje v rozmezí 0,45 až 2,50 eura a v Itálii mezi 0,2 a sedmi eury, napsala agentura APA.

Chorvatsko je nejpopulárnější turistickou destinací pro české občany. Loni tam vyrazilo na delší cestu 850.000 lidí, meziročně o tři procenta více.

Cestovní ruch se na HDP Chorvatska podílí 18 procenty a přímo či nepřímo zaměstnává zhruba 150.000 lidí. Loni přijelo do země kolem 16,5 milionu zahraničních turistů, o 19 procent více než v roce 2016.

Témata:  Chorvatsko turisté daně

Aktuálně se děje

1. května 2024 14:50

Rusko oznámilo, že zaútočilo na štáb operačního velení ukrajinských ozbrojených sil

Rusko podle tamních médií dnes oznámilo, že jeho armáda provedla útok na štáb operačního velení jižního uskupení ukrajinských ozbrojených sil. Informaci zveřejnilo ministerstvo obrany v Moskvě v souvislosti s průběhem války proti Ukrajině, Kyjev zatím tuto zprávu nekomentoval.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy