Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V Řecku kvůli požárům padají hlavy ministrů

Řecko
Řecko
Foto: Pixabay

Atény - Kvůli nedávným ničivým lesním požárům, při nichž zemřelo 90 lidí, rezignoval státní ministr pro veřejný pořádek a ochranu občana Nikos Toskas.

Informoval o tom řecký deník Kathimerini. Vláda i místní úřady v oblasti Atén, kde se minulý týden lesní požáry rozšířily, čelí kritice za to, že situaci nezvládly.

Toskas nabídl rezignaci už dříve a dnes se setkal s premiérem Alexisem Tsiprasem, který jeho demisi přijal. Toskasovu agendu prozatím převezme ministr vnitra.

Šestašedesátiletý Toskas byl v úřadu od září 2015. Premiér Tsipras mu po schůzce veřejně poděkoval i za odvahu rezignovat. "Srdečně mu děkuji za poctivost a obětavost, s jakými se věnoval svému úřadu," napsal Tsipras na twitteru.

Témata:  Řecko požáry v řecku

Aktuálně se děje

1. května 2024 13:27

Hnutí ANO odstartovalo předvolební kampaň. Zveřejnilo její hlavní témata

Při zahájení hlavní fáze kampaně ANO ve Zlíně uvedl předseda Andrej Babiš, že hlavními prioritami hnutí ve volbách do Evropského parlamentu jsou boj proti nelegální migraci, obrana suverenity a odpor proti Zelené dohodě, nazvané Green Deal. Hlavním heslem kampaně před červnovými volbami je "Česko pro tebe všecko".

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy