Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Kim se nepoučí? Zpráva odhalila, co se děje v KLDR

Severní Korea, ilustrační foto
Severní Korea, ilustrační foto
Foto: Pixabay

New York - Severní Korea neukončila své jaderné a raketové programy a porušuje tak nadále rezoluce OSN. Uvádí se to v tajné zprávě Spojených národů, k níž se dostala agentura Reuters.

Podle zprávy se KLDR snaží prodat své zbraně "řadě blízkovýchodních a afrických států". Zpráva konstatuje, že "zakázaná vojenská spolupráce mezi Severní Koreou a Sýrií pokračuje v nezmenšené míře".

KLDR se s nabídkou zbraní obrátila například i na jemenské šíitské povstalce, které podporuje rovněž šíitský Írán a kteří v jemenské občanské válce bojují proti vládě prezidenta Abdar Rabbúa Mansúra Hádího. Tomu od března 2015 pomáhá Západem podporovaná koalice v čele se sunnitskou Saúdskou Arábií. Válka si už vyžádala více než 10.000 lidských životů a přinutila přes tři miliony lidí opustit domov.

Severní Korea podle zprávy také porušuje zákaz vývozu textilu, když mezi říjnem 2017 a březnem 2018 exportovala zboží v ceně více než 100 milionů dolarů.

Témata:  Severní Korea OSN (Organizace spojených národů)

Aktuálně se děje

1. května 2024 13:27

Hnutí ANO odstartovalo předvolební kampaň. Zveřejnilo její hlavní témata

Při zahájení hlavní fáze kampaně ANO ve Zlíně uvedl předseda Andrej Babiš, že hlavními prioritami hnutí ve volbách do Evropského parlamentu jsou boj proti nelegální migraci, obrana suverenity a odpor proti Zelené dohodě, nazvané Green Deal. Hlavním heslem kampaně před červnovými volbami je "Česko pro tebe všecko".

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy