Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Trump se vysmál americkému basketbalistovi

Donald Trump, 45. prezident USA
Donald Trump, 45. prezident USA
Foto: ABC News

Washington - Americký prezident Donald Trump se posměšně vyjádřil o nejlepším současném basketbalistovi světa Lebronu Jamesovi, který předtím kritizoval Trumpovu snahu zakázat sportovcům klečet při hymně.

Prezident nepřímo označil Jamese za hlupáka a prohlásil, že má raději jeho předchůdce v roli největší basketbalové hvězdy Michaela Jordana.

Trumpa, který je znám prudkými a často hanlivými reakcemi na kritiku vůči své osobě, popudil páteční Jamesův rozhovor s televizí CNN. V něm černošský sportovec hovořil o tom, že mu basketbal dal šanci setkat se s lidmi z odlišného prostředí a etnika.

"On (Trump) nás rozděluje a za posledních pár měsíců jsem si všiml, že tak trochu využívá sport, aby nás rozdělil, a to je něco, s čím se nemohu ztotožnit, protože vím, že při sportu jsem se poprvé dostal blízko k někomu bílému," prohlásil James. Sport by podle něho měl lidi spojovat, ale Trump kritikou hráčů amerického fotbalu, kteří na protest proti policejnímu násilí na černoších klečí při hymně, činí pravý opak.

Témata:  Donald Trump USA

Aktuálně se děje

1. května 2024 9:25

Polsko odmítlo chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do armády

Polsko nebude chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do ozbrojených sil, uvedl v úterý náměstek polského ministra zahraničí Andrzej Szejna. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy