Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Ve Švýcarsku se zřítilo další letadlo, až 20 mrtvých

Letecká nehoda, ilustrační foto
Letecká nehoda, ilustrační foto
Foto: Pixabay

Bern - Až 20 obětí by mohla mít sobotní nehoda letadla, které se zřítilo při vyhlídkovém letu nad Alpami v kantonu Graubünden. Šlo o stroj Junkers Ju-52 z roku 1939.

V tomto stroji bylo podle ní místo pro 17 cestujících a tři členy posádky, nakolik byl ale stroj obsazen při tragickém letu, není zatím známo.

Kantonální policie v Graubündenu oznámila pouze zřícení letadla na západní straně hory Piz Segnas, zhruba ve výšce 2540 metrů. Dnes budou podle ní pokračovat záchranné práce. Žádné další podrobnosti policie nesdělila.

Firma Ju-Air je spolek přátel švýcarského vojenského letectva, který od něj roku 1981 převzal tři vyřazené stroje. Nyní si je zájemci často rezervují pro vyhlídkové lety nad Alpami. Letadla startují z vojenského letiště Dübendorf.

Témata:  Švýcarsko letecké nehody

Aktuálně se děje

1. května 2024 13:27

Hnutí ANO odstartovalo předvolební kampaň. Zveřejnilo její hlavní témata

Při zahájení hlavní fáze kampaně ANO ve Zlíně uvedl předseda Andrej Babiš, že hlavními prioritami hnutí ve volbách do Evropského parlamentu jsou boj proti nelegální migraci, obrana suverenity a odpor proti Zelené dohodě, nazvané Green Deal. Hlavním heslem kampaně před červnovými volbami je "Česko pro tebe všecko".

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy