Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Trump schválil federální pomoc kvůli kalifornským požárům

Donald Trump
Donald Trump
Foto: kremlin.ru

Washington - Americký prezident Donald Trump vyhlásil v kalifornských oblastech zasažených ničivými požáry stav katastrofy a nařídil uvolnění federálních financí na pomoc při jejich obnově.

Podle agentury Reuters o tom dnes informoval Bílý dům. V Kalifornii zuří celkem 17 požárů a počet jejich obětí v sobotu stoupl na devět.

Trump reagoval na prosbu kalifornského guvernéra Jerryho Browna, který v sobotu navštívil jednu z postižených oblastí a požádal o federální pomoc. Vyhlášení katastrofy umožní Trumpovi uvolnit federální peníze na pomoc tisícům lidí, kteří přišli o svá obydlí.

V Kalifornii i dnes pokračuje suché a horké počasí doprovázené místy silnými nárazy větru pohánějícími plameny. Největší požáry zuří severně od San Franciska, kde již padlo plamenům za oběť 55 domů a tisíce lidí musely prchnout více než stovku kilometrů daleko od svých domovů. Dva největší požáry již zachvátily plochu o rozloze pětkrát větší než je San Francisco a hasičům se je podařilo dostat pod kontrolu pouze přibližně ze čtvrtiny.

Témata:  Donald Trump USA

Aktuálně se děje

1. května 2024 9:25

Polsko odmítlo chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do armády

Polsko nebude chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do ozbrojených sil, uvedl v úterý náměstek polského ministra zahraničí Andrzej Szejna. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy