Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Británie bude žádat Rusko o vydání několika lidí v kauze Skripal

Londýn
Londýn
Foto: Pixabay

Londýn - Británie chce požádat Rusko o vydání dvou mužů podezřelých z útoku na bývalého agenta Sergeje Skripala a jeho dceru, z něhož Londýn obviňuje Moskvu.

S odvoláním na vládní zdroje to dnes napsal list The Guardian. Prokuratura již žádost sepsala a čeká se na její formální podání, upřesnil deník. Rusko jakoukoli účast na atentátu spáchaném jedem novičok popírá.

Britská média již v polovině července uvedla, že policie identifikovala osoby podezřelé z útoku spáchaného v březnu v anglickém Salisbury. Úřady však tehdy odmítly potvrdit informace o tom, že jde o Rusy.

Podle dnešní zprávy britského deníku na případu pracovaly stovky policistů a agentů tajných služeb, kteří podrobně zmapovali pohyb zmíněné dvojice od příjezdu do chvíle, kdy zemi opustili. Média již dříve spekulovala o tom, že dvojice ruských agentů přiletěla do Británie krátce před útokem a bezprostředně po něm zemi opustila.

Témata:  Velká Británie Rusko

Aktuálně se děje

1. května 2024 13:27

Hnutí ANO odstartovalo předvolební kampaň. Zveřejnilo její hlavní témata

Při zahájení hlavní fáze kampaně ANO ve Zlíně uvedl předseda Andrej Babiš, že hlavními prioritami hnutí ve volbách do Evropského parlamentu jsou boj proti nelegální migraci, obrana suverenity a odpor proti Zelené dohodě, nazvané Green Deal. Hlavním heslem kampaně před červnovými volbami je "Česko pro tebe všecko".

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy