Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Počet obětí požáru v Řecku vzrostl na 94, hospitalizovány jsou ještě tři desítky lidí

Řecko
Řecko
Foto: Pixabay

Atény - Počet obětí lesního požáru z 23. července v letovisku nedaleko Atén se zvýšil na 94 mrtvých. Ráno v nemocnici podlehla zraněním 57letá žena. Hospitalizováno je nadále 31 lidí.

Dnes zesnulá žena je jedenáctou osobou, která během hospitalizace zemřela na následky zranění, jež utrpěla během požáru. Vzhledem k množství vážně zraněných se tragická bilance může ještě zvýšit, upozornila agentura AP.

Osm lidí z 31 hospitalizovaných leží na jednotce intenzivní péče, přičemž pět osob je připojeno k přístrojům na podporu životních funkcí.

Příčina požáru v letovisku Mati a postup při něm se vyšetřují. Úřady měly nejprve podezření, že oheň byl založen úmyslně. Později se odborníci přiklonili k závěru, že požár vypukl náhodně při spalování zahradního odpadu.

Témata:  Řecko požáry v řecku

Aktuálně se děje

1. května 2024 13:27

Hnutí ANO odstartovalo předvolební kampaň. Zveřejnilo její hlavní témata

Při zahájení hlavní fáze kampaně ANO ve Zlíně uvedl předseda Andrej Babiš, že hlavními prioritami hnutí ve volbách do Evropského parlamentu jsou boj proti nelegální migraci, obrana suverenity a odpor proti Zelené dohodě, nazvané Green Deal. Hlavním heslem kampaně před červnovými volbami je "Česko pro tebe všecko".

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy