Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Z detoxikačního centra ve Vietnamu uteklo 200 narkomanů vyzbrojených noži

Ilustračni fotografie
Ilustračni fotografie
Foto: tuoitrenews.vn

Hanoj - V detoxikačním centru na jihu Vietnamu v provincii Tien Giang došlo v sobotu ke vzpouře. 200 pacientů vyzbrojených noži a cihlami po sporu s personálem rozbilo vchodové dveře a dalo se na útěk.

Něco přes polovinu pacientů bylo sice vráceno, ale přibližně stovka zbývajících je stále na útěku a policie je hledá, sdělil agentuře AFP policejní důstojník, který nechtěl být jmenován.

Na sociálních sítích se objevily amatérské záběry, na nichž jsou vidět desítky většinou polonahých mužů bloumajících po dálnici nedaleko léčebného centra.

Některé závislé osoby jsou ve Vietnamu ze zákona povinny strávit až dva roky ve střediscích pro odvykání závislosti na drogách. Část jich nechají internovat jejich rodiny a část do center vstupuje dobrovolně.

Podle státem kontrolovaných médií je v detoxikačním centru v provincii Tien Giang zavřeno více než 650 lidí. Kolik osob tam přišlo z vlastní vůle, ale není známo.

V podobných zařízeních ve Vietnamu je podle loňských oficiálních vládních statistik 220.000 lidí. Většina je závislých na metamfetaminu nebo heroinu.

Témata:  Vietnam drogy

Aktuálně se děje

1. května 2024 10:11

Pozemní operace izraelské armády do Rafahu nevýslovnou katastrofou, varuje OSN

Pozemní operace izraelské armády ve městě Rafah na jihu Pásma Gazy by byla "nevýslovnou katastrofou," prohlásil šéf Úřadu OSN pro koordinaci humanitárních záležitostí (OCHA) Martin Griffiths. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy