Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Tragédie v Janově: Počet obětí roste, při pádu mostu zemřely i děti

zřícený most v Janově (Genova, Italy 14.8.2018)
zřícený most v Janově (Genova, Italy 14.8.2018)
Foto: Reprofoto

Janov - Italská policie dnes ráno oznámila, že při zřícení dálničního mostu v Janově zahynulo nejméně 35 mrtvých. Mezi oběťmi jsou i tři děti ve věku osmi, dvanácti a třinácti let. Dalších 16 lidí je zraněno. Janovský prokurátor Francesco Cozzi později řekl, že mrtvých je už 47.

Italská policie upozornila, že tragická bilance se může zvýšit. "Všechny dostupné prázdné prostory (mezi sutinami) už byly prohledány, nyní odstraňujeme největší kusy trosek," uvedl šéf hasičů Emanuele Gissi. Na místo byly kvůli tomu přepraveny dva velké jeřáby.

"Nevíme, zda jsou na místě ještě nějací přeživší, ale je naším úkolem je hledat," dodal. Toto hledání podle něj zabere "dny".

Na rušné dálnici A10 v Janově se zřítila část mostu v délce jednoho sta až dvou set metrů. Z výšky 45 metrů přitom spadlo na 35 osobních aut a několik kamionů, včetně českého, jehož řidič přežil.

Příčina zřícení mostu není známa. V době neštěstí silně pršelo a někteří lidé tvrdí, že k tragédii přispělo podmáčení půdy. Svědci události také řekli, že do jednoho pilíře udeřil blesk. V italských médiích se ale objevují také zprávy, že most ze 60. let minulého století byl často opravován a že experti upozorňovali na nedostatečnost těchto oprav.

Témata:  zřícený most v Janově (14.8.2018) Itálie zřícené stavby

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 15:27

Scholz varoval Netanjahua před eskalací situace v regionu

Německý kancléř Olaf Scholz opětovně varoval v neděli v telefonickém rozhovoru izraelského premiéra Benjamina Netanjahua před eskalací situace na Blízkém východě.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy