Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Skupina Pearl Jam šla hodně přes čáru? Plakát s Bílým domem vyvolal odpor

Koncert, ilustrační foto
Koncert, ilustrační foto
Foto: Pixabay

Washington - Skupina Pearl Jam zvala fanoušky na svůj pondělní koncert v americkém státě Montana kontroverzním plakátem. Byla na něm karikatura hořícího Bílého domu. Před sídlem prezidenta USA leží na zemi mrtvola.

Koncertem chtěli podle AP rockeři podpořit demokratického kandidáta do Senátu Jona Testera, který pochází ze stejného města v Montaně jako baskytarista Pearl Jam Jeff Ament. Právě Ament spolu s jedním karikaturistou obrázek na plakátu namaloval.

Na obrázku je zobrazen hořící Bílý dům, nad nímž na traktoru letí Jon Tester. Před sídlem prezidenta USA leží na zemi mrtvola, na níž sedí orel. Na obrázku je i Testerův republikánský volební soupeř Matt Rosendale.

"Tento plakát od Pearl Jam je nechutný a odsouzeníhodný. Zobrazuje mrtvého prezidenta Trumpa a hořící Bílý dům. Jon Tester by ho měl odsoudit jako akt násilí a okázalý projev extremismu," řekl Rosendale americké televizi Fox News. 

Plakát kritizovali i někteří fanoušci skupiny Pearl Jam. "Vždycky jsem věděl, že jste trochu více nalevo, ale tohle je úplně jinej level," napsal jeden z nich na sociální síti. "Je mi jedno, jak jste politicky orientovaní, ale tohle takzvané umění je prostě odporné," komentoval plakát další fanoušek.

Témata:  Donald Trump Bílý dům USA hudba

Aktuálně se děje

21. dubna 2024 20:08

Policie v Plzni evakuovala dům kvůli nálezu munice. Zajistí ji pyrotechnik

Policie zasahuje v neděli večer u nálezu nebezpečné munice v Plzni. Do domu byl přivolán pyrotechnik, proběhla evakuace. Kromě strážců zákona pomáhají u zásahu také hasiči. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy