Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Jih Indie zasáhly silné monzuny. Desítky mrtvých, 85 tisíc lidí přišlo o hlavu nad hlavou

Indie
Indie
Foto: tourism.gov.in

Dillí - Při záplavách a sesuvech půdy na jihu Indie způsobených monzunovými dešti zahynulo už nejméně 73 lidí. Dalších 85 tisíc osob muselo opustit své domovy

S odvoláním na úřady ve svazovém státě Kérala o tom informuje BBC. "Jsme svědky něčeho, k čemu zatím v historii Kéraly nedošlo," uvedl jeden z místních představitelů. Vinu na současné situaci podle něj nesou rovněž úřady sousedního státu Tamilnádu, které nezačaly upouštět vodu z tamní přehrady.

Jen během středy zemřelo 25 lidí, podle indických úřadů se počet obětí ještě může zvýšit. Oblasti již nabídl pomoc indický premiér i ministr vnitra.

Přímořský indický stát, hojně navštěvovaný turisty, sužují vydatné deště každý rok. Letos jsou ale srážky podle médií mimořádně silné. Lijáky neustaly už týden.

Témata:  Indie povodně

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy

Donald Tusk

Tusk apeluje: Nadcházející týdny mohou rozhodnout o osudu války na Ukrajině

Polský premiér Donald Tusk po summitu Evropské rady upozornil, že situace na ukrajinské frontě je kritická a příští týdny mohou rozhodnout o osudu války. Podle premiéra obsahují závěry summitu závazné ustanovení, která zavazují EU přijmout opatření k zajištění bezpečnosti ukrajinského nebe. Tusk se také vyjádřil k zatčení Poláka, který údajně pracoval pro ruskou rozvědku.