Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Trumpova exporadkyně zveřejnila další nahrávku, tentokrát s prezidentovou snachou

Bílý dům, Washington D.C., USA
Bílý dům, Washington D.C., USA
Foto: Pixabay

Washington - Bývalá mediální poradkyně Bílého domu Omarosa Manigaultová Newmanová tento týden vydala knihu o svém angažmá v administrativě prezidenta Donalda Trumpa. Trumpa popisuje jako rasistu, nepřítele žen a hlupáka. A aby toho nebylo málo, ve čtvrtek zveřejnila další tajně pořízenou nahrávku.

Na nahrávce, odvysílané televizi MSNBC, je slyšet hlas Lary Trumpové, jejímž manželem je prezidentův syn Eric, nabízející Manigauoltové Newmanové pár dnů po vyhození z Bílého domu práci za 15.000 dolarů měsíčně (asi 340.000 Kč) v kampani za Trumpovo znovuzvolení v roce 2020.

"Zní to tak trochu, že máte nějaké věci v rukávu, odkud byste je mohla vytáhnout. Je zřejmé, že pokud přijdete na palubu kampaně, nemůžeme to tak mít (...)," naznačuje podle nahrávky Trumpová, než ji Manigaultová Newmanová přeruší povzdychem: "Ach, bože, ne." "Vše a všichni (musí být) pozitivní, že?" ujišťuje se Trumpová.

V reakci na zveřejnění nahrávky s nabídkou štědře honorované práce prezidentova snacha prohlásila, že nevěděla o tom, že Omarosa Manigaultová Newmanová byla z Bílého domu propuštěna kvůli hrubému porušení etických pravidel. Proto si přála, aby zůstala součástí týmu a nabídla ji funkci v kampani. "Věřila jsem Omarose jako přítelkyni a kolegyni. Jsem naprosto otřesena a osobně hluboce zarmoucena její zradou," zdůraznila.

Témata:  Donald Trump prezident USA Bílý dům USA

Aktuálně se děje

1. května 2024 9:25

Polsko odmítlo chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do armády

Polsko nebude chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do ozbrojených sil, uvedl v úterý náměstek polského ministra zahraničí Andrzej Szejna. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy