Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Žena po operaci pozadí zemřela. Slavný plastický chirurg je obviněn z vraždy

BrazílieBrazílie, Rio de Janeiro
BrazílieBrazílie, Rio de Janeiro
Foto: Pixabay

Rio de Janeiro - Lékař Denis Furtado, celebrita mezi plastickými chirurgy, byl obžalován z vraždy pacientky. Furtado byl po inkriminovaném zákroku na útěku, ale za čtyři dny ho policie dopadla.

Bankéřce Lilian Calixtové (46) se po operaci ve Furtadově domě udělalo špatně. Furtado ji odvezl do nemocnice, kde se její stav zhoršil. Po několika hodinách žena zemřela. 

Furtado je jako lékař znám z televize a na svém účtu na instagramu má asi 650 tisíc příznivců. Podle obžaloby neměl k provozování praxe v Riu povolení. Prokuratura tvrdí, že zákaznice lákal slibem, že jim je schopen "rychle dodat krásu". V případě Calixtové šlo o zvětšení pozadí.

Furtado použil 300 mililitrů implantátu označovaného zkratkou PMMA, ačkoli je podle obžaloby "doporučeno používat tuto substanci ve velmi malých dávkách a s omezením". 

Při operaci byly lékařova matka, přítelkyně a služebná. Obvinění čeká i Furtadovu matku za to, že pokračovala v lékařské praxi, i když jí vypršela licence. Lékařova přítelkyně byla za podíl na zákroku zatčena.

Témata:  plastické operace Brazílie vražda

Aktuálně se děje

17. dubna 2024 9:59

V Bruselu dnes odstartuje summit EU, bude se jednat o Ukrajině i Íránu

Dnes večer v Bruselu začíná mimořádný summit EU, kde se šéfové států a vlád zaměří na situaci na Ukrajině, Blízkém východě, vztahy s Tureckem a konkurenceschopnost Evropské unie. 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy