reklama

S německou kancléřkou se Putin naposledy sešel v květnu v Soči. Dnes spolu budou jednat přibližně od 18:00 SELČ na vládním zámku Meseberg severně od Berlína.

"Množství problémů, jimž čelíme, od Ukrajiny po Sýrii, nemluvě o spolupráci, včetně spolupráce hospodářské, je tak velké, že je oprávněné vést trvalý dialog," poznamenala v pátek šéfka německé vlády. Dodala však, že od dnešního setkání s Putinem nelze čekat žádný konkrétní výsledek. Naznačila ale, že se jedná o možnosti uspořádat čtyřstranné jednání o Sýrii, zahrnující Turecko, Rusko, Německo a Francii.

Ruský prezident se ještě před návštěvou Německa chystá na zhruba dvě hodiny zastavit na svatbě 53leté šéfky rakouské diplomacie Karin Kneisslové, která si bere 54letého experta na energetiku Wolfganga Meilingera.

Svatba se uskuteční v hostinci uprostřed vinic nedaleko obce Gamlitz na jihu Štýrska, kam má podle médií ruský vůdce s sebou jako překvapení přivézt i desetičlennou kozáckou kapelu. Na svatbě se čeká asi stovka hostů včetně rakouského kancléře Sebastiana Kurze a šéfa koaliční nacionalistické Svobodné strany Rakouska (FPÖ) Heinze-Christiana Stracheho.