Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Počet mrtvých po výbuchu v pákistánském dole se zvýšil na 18

Pákistán
Pákistán
Foto: Pixabay

Kvéta - Exploze, která před týdnem poničila uhelný důl na jihozápadě Pákistánu, už má 18 potvrzených obětí. Informovala o tom dnes agentura AFP s odvoláním na novou bilanci místních úřadů.

Horníci v dole vzdáleném asi 45 kilometrů od provinční metropole Kvéta chtěli na hloubení chodby využít dynamit a devastaci zřejmě způsobilo nahromadění metanu.

Podle vrchního důlního inspektora provincie Balúčistán Iftichára Ahmada bylo v momentě výbuchu v dole nejméně 22 horníků. V průběhu uplynulého týdne jich bylo devět nalezeno živých ve vyšších patrech dolu.

Mezi oběťmi neštěstí jsou také dobrovolníci, kteří se navzdory varováním úřadů vydali po výbuchu do dolu zachraňovat uvězněné horníky. "Podařilo se nám všech pět dostat ven, ale otrávili se plyny v dole. Dva z nich zemřeli po cestě do nemocnice a zbylí tři jsou stále hospitalizováni v Kvétě," řekl Ahmad.

Témata:  Pákistán

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy