Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Farage se bude angažovat v kampani proti dohodě s EU

Nigel Farage, britský politik a lídr Strany nezávislosti Spojeného království (UKIP).
Nigel Farage, britský politik a lídr Strany nezávislosti Spojeného království (UKIP).
Foto: Wikipedia **www.wikipedia.org**

Londýn - Bývalý vůdce Strany nezávislosti Spojeného království (UKIP) Nigel Farage, který patří k jedné z hlavních tváří úspěšné kampaně za odchod země z Evropské unie, se hodlá angažovat i proti kompromisnímu vyrovnání Londýna s Bruselem.

Rozhodl se podpořit další kampaň probrexitové nátlakové skupiny, která se postavila proti plánu britské premiérky Theresy Mayové dohodnout se na budoucích vztazích s EU.

Británie má opustit EU koncem března příštího roku, ale vyjednávání o podmínkách rozchodu stále váznou. Premiérka Mayová proto přišla s návrhem na udržení těsných hospodářských vazeb s EU, což ale narazilo v Bruselu na chladné přijetí, upozornila agentura AP. V Británii to pak vyvolalo ostré reakce zastánců brexitu, podle nichž by království v unii tím fakticky uvízlo.

Farage napsal v dnešním vydání list The Daily Telegraph, že se připojí ke kampani pod heslem Leave Means Leave (Odchod znamená odchod), aby se postavil proti údajnému záměru Mayové Británii "zaprodat". V kampani má být použit autobus s příslušným heslem.

Témata:  Nigel Farage Brexit Velká Británie

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 20:34

Rusko poslalo na Zelenského atentátníka. Sbíral informace

Polská policie ve středu zatkla muže podezřelého, že poskytoval pomoc ruské vojenské rozvědce GRU při plánování možného atentátu na ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského. Tuto informaci zveřejnila polská prokuratura na svém webovém portálu. Podezřelému hrozí až osm let odnětí svobody.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy