reklama

„Jednou z konstant klanového života je skutečnost, že jednotliví členové byli opakovaně za mřížemi. V minulých letech často kvůli obchodování s drogami a krádežím - často kradli neželezné kovy, které brali ze hřbitovů v hřbitovech, nebo dopravní značky. Později i kvůli násilí. Odnětí odnětí svobody je v ceně. Matka, která se do klanu vdala a porodila 15 dětí, to jednou shrnula slovy 'vězení dělá muže',“ píše list.

Na seznamu německého ministerstva vnitra je vícero pachatelů, kteří pocházejí z Libanonu – včetně rodiny, která je označována iniciálou R. „Vyhoštění těchto lidí je obtížné, protože mnozí jsou považováni za osoby bez státní příslušnosti, nebo přinejmenším je neuznává Bejrút – to je případ i Issy R.,“ píše deník.

Issův mladší bratr Ashraf R. byl na tři roky odsouzen za loupežné přepadení, několikrát se také zapojil do přestřelky. V současné době je veřejně znám jako jako nový ochránce gangsta rappera, který si říká Bushido. A toto jejich spojení plní stránky bulvárních médií.

Issův syn Ismail je v současné době ve vazbě. V květnu 2017 údajně zavraždil muže. Sedmačtyřicetiletá oběť byla ubita obuškem tam brutálně, že vyšetřovatelé řekli, že mrtvola vypadá jako po „letecké havárii“. Motiv? Muž si prý před lety půjčil od Issy peníze a pak je nevrátil.

A se zákone má problémy i další Issův syn Jusuf, který byl odsouzen za sérii vloupání. Polici trvalo několik měsíců, než ho dopadla. Toufic R., bratr Issy, zase skončil ve vězení za vykradení spořitelny v Mariendorfu v roce 2014. Ukradených 9,1 milionu eur se dodnes nepodařilo najít. Druhý bratr Issy R. byl kvůli krádeži, třetí musel jít do vězení po loupeži.  A podobně jsou na tom i tři synovci Issy - ti čelí obvinění z krádeže zlatých mincí v hodnotě několika dolarů z muzea v Bode.

Deník dodává, že je pravdou je, že ne všichni R. se stali zločincem. Někteří se od rodiny odtrhli, odstěhovali se a začali studovat.