Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Další jednání o brexitu proběhne v úterý

Brexit
Brexit
Foto: Pixabay

Londýn - Britský ministr pro vystoupení z Evropské unie Dominic Raab bude v úterý v Bruselu pokračovat v rozhovorech s vyjednavačem EU Michelem Barnierem.

Tématem jejich besedy budou podle úřadu premiérky "zbylé otázky spojené s odchodem Spojeného království z EU". Oba představitelé budou rovněž diskutovat o budoucích vztazích Londýna s Bruselem.

Raab podle agentury Reuters ve čtvrtek pronese projev, v němž vysvětlí plány britské vlády na minimalizaci rizik pro případ, že Spojené království opustí EU bez dohody. Bude mluvit o tom, jak bude Londýn zajišťovat kontinuitu a stabilitu země.

Británie má rovněž ve čtvrtek publikovat první ze série technických vyhlášek, které mají pomoci obyvatelstvu a podnikatelům připravit se na případný odchod z EU bez dohody.

Témata:  EU Brexit Velká Británie

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 19:16

Zaměstnanci UNRWA tvrdí, že je izraelská armáda po zadržení mučila

Zaměstnanci Agentury OSN pro palestinské uprchlíky (UNRWA), které zadrželi izraelské bezpečnostní složky, hovořili o špatném zacházení a mučení v době zadržení. Upozornil na to ve čtvrtek ředitel UNRWA Philippe Lazzarini, uvedl server The Guardian.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy

Bývalý americký prezident Donald Trump a jeho gesto na chodbě před soudní síní u Manhattanského trestního soudu v New Yorku (18. dubna 2024).

Soud s Trumpem startuje. 12 porotců rozhodne o jeho osudu

V soudním procesu s Donaldem Trumpem byla celá porota zkompletována, ale její výběr předcházely jisté obtíže. Dva z předchozích porotců byli nahrazeni. Jedna osoba byla omluvena, protože prozradila, že její osobní údaje byly zveřejněny. Druhý byl propuštěn kvůli obavám, že nebyl upřímný ve vyplněném dotazníku. Výsledkem je, že v porotě zasedne sedm mužů a pět žen. Případ sleduje zpravodajská služba PBS News.