Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Kvůli požáru domu v Zubří bylo evakuováno 20 lidí

požár
požár
Foto: Pixabay

Vsetín - Celkem 20 lidí bylo v sobotu večer evakuováno kvůli požáru v instalační šachtě bytového domu v Zubří na Vsetínsku.

Na místě zasahovaly tři jednotky hasičů, kvůli nadýchání zplodin hoření byly do péče lékařů předány dvě osoby, z toho jedno dítě, řekl ČTK mluvčí hasičů Roman Žemlička. Voda z prasklého vodovodního potrubí v šachtě vytopila další dva byty. Škoda, kterou způsobil požár, byla vyčíslena zhruba na 270.000 korun.

Podle hasičů šlo o požár na sídlišti 6. května, v šachtě domu začalo hořet po 21:00. "Po příjezdu byla provedena evakuace asi 20 osob za použití evakuačních masek. Na místo se dostavila zdravotnická záchranná služba. Sanitkou byla do nemocnice odvezena k dalšímu vyšetření jedna dospělá osoba a jedno dítě, protože se nadýchaly zplodin hoření v bytě ve třetím nadzemním podlaží, ve kterém došlo k požáru," uvedl mluvčí hasičů. Podotkl, že hasiči na nosítkách vynesli i jednu osobu, která ze zdravotních důvodů nebyla schopna chůze.

Při požáru došlo k výpadku elektrického proudu a poškodilo se potrubí teplé vody v instalační šachtě. "Žádný z obyvatel domu nepožadoval náhradní ubytování. Většina obyvatel domu se poté postupně vrátila do svých bytů," doplnil mluvčí hasičů.

Témata:  požáry

Aktuálně se děje

1. května 2024 9:25

Polsko odmítlo chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do armády

Polsko nebude chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do ozbrojených sil, uvedl v úterý náměstek polského ministra zahraničí Andrzej Szejna. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy