Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Českého řidiče zraněného při pádu mostu v Janově pustili z nemocnice

zřícený most v Janově (Genova, Italy 14.8.2018)
zřícený most v Janově (Genova, Italy 14.8.2018)
Foto: Reprofoto

Janov/Praha - Zraněný český řidič kamionu, který přežil zkázu Morandiho mostu v Janově, byl dnes propuštěn z nemocnice. Večer dorazí sanitkou do nemocnice v Praze, kde se podrobí dalším vyšetřením.

Řidič dopravní společnosti SPED-IT Martin Kučera má zlomených pět žeber a pohmožděné plíce. "Jeho zdravotní stav se výrazně zlepšil. Už chodí. Jen při kašli ho bolí hrudník," uvedl jednatel firmy Václav Zázvůrek.

Kamion se zřítil z výšky 45 metrů. Zázvůrek už dříve uvedl, že řidiče zachránil bezpečnostní pás a také to, že šlo o nový kamion. Řidič měl i štěstí, že se mu asi včas odpojil návěs. Odhadovaná škoda na soupravě je zhruba 2,5 milionu korun. Řidič, který u firmy pracuje osm let, vezl zboží na vykládku poblíž Janova.

Při pádu dálničního mostu zahynulo 43 lidí. Zodpovědnost za pád mostu má určit vyšetřování, tragédie však způsobila v Itálii obrovskou vlnu rozhořčení, která se obrátila proti vládním úřadům i provozovateli dálnice, firmě Autostrade per l'Italia. Její představitelé ale jakoukoli vinu na neštěstí odmítli, vláda však už zahájila řízení s cílem odebrat firmě koncesi.

Témata:  zřícený most v Janově (14.8.2018) Itálie

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:15

Zasedání Rady NATO – Ukrajina proběhne už v pátek, hlavním tématem bude protivzdušná obrana

Zasedání Rady NATO – Ukrajina, o které požádal ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj, se uskuteční v pátek. Zelenskyj by měl jednat s ministry obrany členských zemí Aliance, oznámil její generální tajemník Jens Stoltenberg.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy