Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Itáliové jsou v šoku z chování zahraničních turistů

Itálie, ilustrační foto
Itálie, ilustrační foto
Foto: Pixabay

Florencie/Řím - Rakouské novomanžele, kteří svá jména zvěčnili na Starém mostě (Ponte Vecchio) ve Florencii, přistihla dnes při činu italská policie.

Dvojici hrozí až rok vězení a pokuta až 3000 eur (přes 77.000 Kč), napsala italská tisková agentura ANSA. Italská policie zároveň pátrá po totožnosti dvou výtržníků, kteří se v pondělí koupali polonazí v kašně památníku Viktora Emanuela II. na Benátském náměstí v italské metropoli..

Novomanželé, 39letá žena a 46letý muž, se na svatební cestě rozhodli svá jména napsat fixou na stěnu Ponte Vecchio. Chytila je přitom ale policie a zahájila proti nim trestní stíhání.

Pohoršení v italském tisku vyvolala také dvojice patrně anglických mladíků, kteří se v pondělí v metropoli koupali jen ve spodním prádle v kašně památníku Viktora Emanuela II. Nedaleko se přitom nachází hrob neznámého vojína. Památník symbolizuje sjednocení Itálie. Po mladících nyní pátrá policie.

Témata:  Itálie

Aktuálně se děje

1. května 2024 9:25

Polsko odmítlo chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do armády

Polsko nebude chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do ozbrojených sil, uvedl v úterý náměstek polského ministra zahraničí Andrzej Szejna. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy