Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Trump prý o penězích pro milenky nevěděl

Donald Trump, 45. prezident USA
Donald Trump, 45. prezident USA
Foto: ABC News

New York - O penězích, které měly umlčet údajné milenky Donalda Trumpa, se nynější prezident dozvěděl až poté, co byly vyplaceny.

Šéf Bílého domu to dnes řekl v rozhovoru pro televizi Fox News. Peníze byly prý vyplaceny z jeho peněženky a nikoli z fondů na vedení volební kampaně, takže o prohřešek nejde.

Skandál kolem statisícových částek, které tehdejší Trumpův právník Michael Cohen zaplatil za mlčení pornohvězdě Stormy Daniels a modelce Karen McDougalové, s nimiž měl ženatý Trump údajně poměr, rozbouřila Cohenova úterní výpověď před newyorským soudem.

Advokát se přiznal, že peníze oběma ženám vyplatil, mimo jiné i z podvodně získané hypotéky, aby si v době vrcholící volební kampaně vynutil jejich mlčení o Trumpových prohřešcích. K výplatě peněz přes fingované firmy ho údajně navedl Trump. Podle amerických žalobců jde o porušení zákonů o financování volební kampaně, protože výdaj bezprostředně se vztahující k volbám se neobjevil na úředně prověřovaných výkazech.

Témata:  Donald Trump

Aktuálně se děje

1. května 2024 10:11

Pozemní operace izraelské armády do Rafahu nevýslovnou katastrofou, varuje OSN

Pozemní operace izraelské armády ve městě Rafah na jihu Pásma Gazy by byla "nevýslovnou katastrofou," prohlásil šéf Úřadu OSN pro koordinaci humanitárních záležitostí (OCHA) Martin Griffiths. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy