Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Muž nedaleko Paříže nožem zabil dvě ženy, k činu se přihlásil Islámský stát

Francouzská policie
Francouzská policie
Foto: Wikipedia **www.wikipedia.org**

Paříž - Dva lidé zahynuli a další člověk byl vážně zraněn při dnešním útoku nožem v městečku Trappes nedaleko Paříže. Podle agentury Reuters zemřely útočníkova matka a sestra. K incidentu se přihlásil Islámský stát, tvrzení však ničím nedoložil.

Podle televize BFM-TV se útočník narodil v roce 1982 a před několika lety byl odsouzen za veřejné oslavování teroristického činu. Motiv jeho dnešní akce však zatím není jasný. Nejpravděpodobnější se zdá být možnost, že za krveprolitím byla rodinná rozepře. 

"Alláhu akbar (arabsky Bůh je veliký), jestli vstoupíte, všechny vás zabiju," křičel podle Le Parisien muž ozbrojený několika noži poté, co se zabarikádoval v jednom z domů. Když nakonec sám vyšel a pokračoval ve výhrůžkách, policie zahájila palbu a agresora zabila.

Poté, co incident v Trappes skončil, požádala policie obyvatele městečka, aby se místu vyhýbali a usnadnili tak vyšetřování. Podle Reuters je Trappes s asi 30.000 obyvateli chudší lokalitou v obecně bohatším regionu západně od Paříže. Desítky radikalizovaných mladých lidí odsud údajně odešly bojovat do Sýrie.

Témata:  Francie policie Francie

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 11:15

USA oznámí dlouhodobou pomoc pro Ukrajinu v hodnotě šest miliard dolarů

V pátek se Spojené státy chystají oznámit dlouhodobou vojenskou pomoc pro Ukrajinu v hodnotě šest miliard dolarů, zahrnující munici pro systémy protivzdušné obrany. Informovala o tom agentura AP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy