Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

O Trumpových záletech vypovídal i šéf bulváru, výměnou získal beztrestnost

Donald Trump, 45. prezident USA
Donald Trump, 45. prezident USA
Foto: ABC News

Washington - Vydavatel bulváru National Enquirer má slíbenou beztrestnost za to, že policistům poskytl informace o platbách za mlčení předaných údajným milenkám Donalda Trumpa. Ve čtvrtek to napsal list Wall Street Journal (WSJ).

Vydavatel David Pecker je dlouholetým blízkým přítelem Trumpa a Michaela Cohena, bývalého prezidentova právníka, který v úterý o pozadí transakce vypovídal před soudem v New Yorku.

Trump údajně Cohenovi před volbami v roce 2016 uložil, aby statisíce dolarů Stormy Daniels a modelce Karen McDougalové nechal vyplatit. 

Podle WSJ se už Pecker s vyšetřovateli setkal a informace jim výměnou za beztrestnost poskytl. Jeho vydavatelství se na předání finančních částek Cliffordové i McDougalové podílelo, aby pomohlo zajistit jejich mlčení. Příběh McDougalové Pecker přímo koupil, ale na žádost Cohena nepublikoval.

Částky, které Cohen za mlčení vyplatil, mu nahradila společnost Trump Organisation. Prezident tvrdí, že finance pocházely z jeho kapsy a nikoli z volebních fondů.

Pecker údajně v redakci svého listu ukrýval dokumenty s kompromitujícími informacemi nejen na Trumpa, ale i na jiné americké celebrity. Obsah sejfu byl velkým zdrojem Peckerova vlivu. 

Když vyšlo najevo, že jeho list hrál důležitou roli v umlčení údajných Trumpových milenek, dostal podle agentury AP Pecker strach, že se obsah tajného sejfu může obrátit proti němu. Několik týdnů před Trumpovou inaugurací v lednu 2017 dokumenty z úkrytu odstranil a buď je zničil nebo ukryl jinde.

Témata:  Donald Trump EuroZprávy.cz

Aktuálně se děje

1. května 2024 9:25

Polsko odmítlo chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do armády

Polsko nebude chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do ozbrojených sil, uvedl v úterý náměstek polského ministra zahraničí Andrzej Szejna. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy