Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Bulharsko truchlí za oběti nehody autobusu, mezi 16 mrtvými je i dítě

Vlajka Bulharska
Vlajka Bulharska
Foto: Pixabay

Sofie - Bulharsko dnes drží státní smutek za obětí tragické sobotní nehody autobusu. Zemřelo při ní 16 lidí, dalších 21 utrpělo zranění a čtyři z nich jsou v kritickém stavu.

Všichni byli účastníky zájezdu s návštěvou kláštera u obce Elenov dol asi 30 kilometrů severovýchodně od hlavního města. Při zpáteční cestě nedaleko městečka Svoge řidič nezvládl řízení, autobus sjel z vozovky a zřítil se z prudkého dvacetimetrového svahu. Mezi oběťmi je i 13letý chlapec. 

Prokuratura v neděli sdělila, že vyšetřování se zaměřilo na tři základní směry - stav vozovky, činnost řidiče a odpovědnost dopravní firmy. Podle dostupných informací byla vozovka mokrá a experti zjistili, že autobus jel rychlostí 53 kilometrů za hodinu, ačkoli v místě je kvůli jeho nebezpečnosti rychlost omezená na 40 kilometrů za hodinu.

Jeden z řidičů, který místem projížděl a pomáhal vyprošťovat zraněné ze zdemolovaného vozidla, uvedl, že první sanitka přijela až přibližně 40 minut po nehodě a teprve za další půldruhé hodiny dorazilo ještě 20 vozů záchranářů.

Témata:  Bulharsko nehody autobusů

Aktuálně se děje

1. května 2024 9:25

Polsko odmítlo chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do armády

Polsko nebude chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do ozbrojených sil, uvedl v úterý náměstek polského ministra zahraničí Andrzej Szejna. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy