Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Trump si přivstal a obul se do Google. Prý je zaujatý

Donald Trump
Donald Trump
Foto: kremlin.ru

Washington - Americký prezident Donald Trump si ve svém tažením proti údajným šiřitelům falešných zpráv vzal na mušku vyhledávač Google.

"Při zadání 'zprávy o Trumpovi' se na Googlu objeví jenom názory a články prolhaných médií. Jinými slovy, pro mě a ostatní, jde o manipulaci tak, aby všechny informace byly negativní," tweetoval dnes Trump před půl šestou ráno místního času.

"Mezi tím ční prolhaná CNN. Republikánská/konzervativní a spravedlivá média jsou vyřazena," tvrdí dále prezident. Je zároveň toho názoru, že "96 procent výsledků hledání 'zprávy o Trumpovi' pochází z levicových médií", což je podle něj velmi nebezpečné. Jak upozornila agentura AP, Trump svůj údaj o 96 procentech nedoložil žádným zdrojem.

"Google a ostatní potlačují hlasy konzervativců a zastírají pozitivní informace. To je velmi vážná situace, která se bude řešit!" pohrozil Trump.

Už minulý týden obvinil velké sociální sítě z umlčování milionů lidí. "Lidé mají právo rozhodnout, co je špatné a co pravdivé, bez cenzury!" napsal na twitteru.

Témata:  Donald Trump Google prezident USA

Aktuálně se děje

1. května 2024 14:50

Rusko oznámilo, že zaútočilo na štáb operačního velení ukrajinských ozbrojených sil

Rusko podle tamních médií dnes oznámilo, že jeho armáda provedla útok na štáb operačního velení jižního uskupení ukrajinských ozbrojených sil. Informaci zveřejnilo ministerstvo obrany v Moskvě v souvislosti s průběhem války proti Ukrajině, Kyjev zatím tuto zprávu nekomentoval.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy