Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Trump se děsí vítězství demokratů? Varoval násilnou změnou jeho dosavadní politiky

Donald Trump
Donald Trump
Foto: Reprofoto YouTube

Washington - Americký prezident Donald Trump uspořádal v pondělí večeři pro evangelické činitele. Na setkání v Bílém domě varoval, že vítězství demokratů v nadcházejících parlamentních volbách může skončit násilnou změnou jeho dosavadní politiky.

Trump uvedl, že listopadové hlasování je referendem o svobodě slova a vyznání, napsal dnes portál BBC. Parlamentní volby v USA jsou považovány za test prezidentovy popularity.

Demokraté se snaží využít Trumpovy neoblíbenosti k ovládnutí alespoň jedné ze dvou komor Kongresu USA. Pokud by se jim to podařilo, zkomplikovali by tím Trumpovi zbývající dva roky jeho funkčního období.

Setkání v Bílém domě sice bylo neveřejné, do médií ale unikla zvuková nahrávka prezidentova projevu. V něm žádal křesťanské konzervativní uskupení o pomoc a tvrdil, že je jen jedny volby dělí od ztráty všeho.

"Není to o tom, kdo má koho rád. V sázce je, že oni svrhnou vše, co jsme dosud udělali, a udělají to rychle a násilně. A násilně. Je tady násilí. Když se podíváte na Antifu, tak jsou to násilníci," řekl Trump. Antifa je antifašistické a krajně levicové hnutí, které prezident v minulosti kritizoval.

Témata:  Donald Trump Bílý dům USA EuroZprávy.cz

Aktuálně se děje

1. května 2024 9:25

Polsko odmítlo chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do armády

Polsko nebude chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do ozbrojených sil, uvedl v úterý náměstek polského ministra zahraničí Andrzej Szejna. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy