Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Odboráři polské Solidarity si to umí zařídit. Na benzínkách budou tankovat levněji

Benzinky, ilustrační fotografie
Benzinky, ilustrační fotografie
Foto: Adam Mráček / INCORP images

Varšava - Firma Lotos od podzimu poskytne statisícům odborářů polské Solidarity slevové karty skýtající možnost ušetřit na palivu, olejích, náplních do ostřikovačů či při využití myčky nebo kavárny na benzince.

U benzinu se slevy mají pohybovat v rozmezí sedmi až 15 grošů za litr (asi 0,40 až 0,90 Kč), ostatní zboží bude levnější o 10 až 15 procent. Informovala o tom televize TVN 24. Na slevu budou mít nárok nejen odboráři, ale i jejich celé rodiny.

"Od loňska jsme uskutečňovali pilotní projekt s regionálními odbočkami Solidarity. Byli jsme spokojeni, a proto jsme uzavřeli dohodu na centrální úrovni s největším odborovým svazem v Polsku," uvedl šéf firmy Wojciech Weiss.

Lotos ke konci loňského roku disponoval 493 benzínkami, což firmu řadilo v Polsku na třetí místo. Kontrolu nad firmou se chystá převzít koncern PKN Orlen. 

Ve firmě Lotos bývají vztahy s odboráři dosti komplikované - s výjimkou odborového svazu Solidarita. Ten se za současné politické situace těší reputaci odborů blízkých nynější vládě. Lotos tvrdí, že je otevřen ke spolupráci i s dalšími odbory.

Témata:  odbory pohonné hmoty Polsko

Aktuálně se děje

1. května 2024 12:13

Češi v EU: Největší nespokojenost panovala v roce 2016

V dobách migrační krize v roce 2016 panovala největší míra nespokojenosti s členstvím Česka v Evropské unii, kdy nebylo spokojeno 65 procent Čechů. Naopak největší spokojenost byla zaznamenána kolem českého předsednictví v roce 2009, kdy bylo spokojených 69 procent obyvatel.

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy