Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Rusko ve Středomoří uspořádá vojenské cvičení, dorazí i jaderné stíhačky

Ruská armáda, ilustrační fotografie
Ruská armáda, ilustrační fotografie
Foto: Reprofoto YouTube

Moskva - Rusko uspořádá ve Středozemním moři vojenské cvičení. Manévry jsou naplánované od 1. do 8. září. Zapojí se do nich přes 25 vojenských lodí a zhruba 30 letadel.

V mezinárodním vzdušném prostoru budou trénovat letouny Tu-160, schopné nést jaderné rakety, víceúčelové stíhací letouny Su-33 a bojová letadla Su-30SM námořního letectva. Manévrů se zúčastní i ruský raketový křižník Maršál Ustinov. 

Rusko v září mimo jiné plánuje jedno z nejrozsáhlejších vojenských cvičení Východ 2018 (Vostok 2018).

Cvičení se bude konat na pozadí rostoucího napětí mezi Ruskem a Západem ohledně dění v syrské provincii Idlib, poznamenala dnes agentura Reuters. Podle Západu chystá syrský prezident Bašár Asad v této poslední baště syrské opozice ofenzivu. Mluvčí ruské diplomacie Marija Zacharovová naproti tomu dnes uvedla, že k novému útoku proti Sýrii se chystá Západ.

Témata:  Ruská armáda Rusko

Aktuálně se děje

1. května 2024 12:13

Češi v EU: Největší nespokojenost panovala v roce 2016

V dobách migrační krize v roce 2016 panovala největší míra nespokojenosti s členstvím Česka v Evropské unii, kdy nebylo spokojeno 65 procent Čechů. Naopak největší spokojenost byla zaznamenána kolem českého předsednictví v roce 2009, kdy bylo spokojených 69 procent obyvatel.

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy