Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Vyšetřování vraždy v Chemnitzu: Hledá se třetí podezřelý, soud na Iráčana vydal zatykač

Policie Německo
Policie Německo
Foto: INT

Chemnitz - Saské státní zastupitelství pátrá v souvislosti s vraždou pětatřicetiletého Němce v Chemnitzu (Saské Kamenici) po třetím podezřelém. Jde o Iráčana. Zatykač na něj soud vydal dnes dopoledne, informují německá média.

Vražda Němce s kubánskými kořeny, z níž byli dosud podezřelí dva mladí muži z Iráku a Sýrie, vedla v Chemnitzu k řadě protestů. Některé z nich doprovodily střety s policií a také útoky pravicových radikálů na přistěhovalce.

Dva podezřelí muži jsou ve vazbě už od 26. srpna, kdy Daniel Hillig zemřel. O pátrání po třetím podezřelém informovaly úřady až dnes.

Mezitím ministerstvo vnitra zveřejnilo informace, z nichž vyplývá, že není úplně jisté, odkud pocházejí první dva podezřelí. V případě údajného Syřana totiž úřady dosud vycházely jen z jeho vlastních slov, v případě údajného Iráčana pak z jeho vyjádření a falešných dokumentů, které předložil. V obou případech se nyní německé úřady snaží zjistit, odkud muži skutečně jsou.

V Chemnitzu, který leží nedaleko hranic s Českem, je dnes klid, tamní dění ale nadále vzbuzuje velké emoce. V pondělí večer se zde koncertu proti rasismu a pravicovému radikalismu zúčastnilo kolem 65.000 lidí, akci ale na twitteru tvrdě odsoudila politička Alternativy pro Německo (AfD) Beatrix von Storchová. "Jste poddanými Merkelové, jste nechutní a tancujete na hrobech," vzkázala lidem, kteří se pokojného koncertu zúčastnili.

Témata:  Německo vražda policie Německo

Aktuálně se děje

1. května 2024 13:27

Hnutí ANO odstartovalo předvolební kampaň. Zveřejnilo její hlavní témata

Při zahájení hlavní fáze kampaně ANO ve Zlíně uvedl předseda Andrej Babiš, že hlavními prioritami hnutí ve volbách do Evropského parlamentu jsou boj proti nelegální migraci, obrana suverenity a odpor proti Zelené dohodě, nazvané Green Deal. Hlavním heslem kampaně před červnovými volbami je "Česko pro tebe všecko".

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy