Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

"Cizinci pryč!" Německá policie řeší další případy útoků na migranty

Německá policie
Německá policie
Foto: Pixabay

Berlín - Německá policie registruje další případy útoků na přistěhovalce. Jeden z nich se odehrál v Sasku, druhý v Meklenbursku-Předním Pomořansku. Podobné případy sice ve spolkové republice nejsou výjimečné, ale nyní se jim kvůli dění ve východoněmeckém městě Chemnitz (Saská Kamenice) věnuje zvýšená pozornost.

V saské obci Sebnitz, která leží na českých hranicích, se terčem útoku, který má zřejmě xenofobní pozadí, stal 20letý Syřan. Neznámý muž ho tam napadl železným řetězem a přitom volal "cizinci pryč". Mladý Syřan utrpěl zranění hlavy.

Další případ se podle serveru nordkurier.de odehrál v obci Demmin na severovýchodě Německa, kde dvojice mužů v noci na dnešek mlátila na dveře a okna bytu syrské rodiny a přitom křičela, že jeho obyvatelé mají "vypadnout a vrátit se zpět do své země". V té době v bytě byl 13letý chlapec, jeho matka a 14letá dívka. Jednomu z mužů se podařilo do bytu proniknout a vyděsit mladého chlapce, který utrpěl šok. Matka pak muže dokázala z bytu vytlačit.

Loni se v Německu podle neziskových organizací Amadeu Antonio Stiftung a Pro Asyl událo zhruba 1700 trestných činů proti uprchlíkům, tedy v průměru více než 4,6 každý den. Nyní se ale podobná překročení zákona kvůli demonstracím a výpadům proti běžencům v Chemnitzu sledují více. Protesty v tomto čtvrtmilionovém městě vyvolala koncem srpna vražda pětatřicetiletého Němce, z niž jsou podezřelí tři běženci.

Témata:  Německo policie Německo Chemnitz násilí

Aktuálně se děje

1. května 2024 13:27

Hnutí ANO odstartovalo předvolební kampaň. Zveřejnilo její hlavní témata

Při zahájení hlavní fáze kampaně ANO ve Zlíně uvedl předseda Andrej Babiš, že hlavními prioritami hnutí ve volbách do Evropského parlamentu jsou boj proti nelegální migraci, obrana suverenity a odpor proti Zelené dohodě, nazvané Green Deal. Hlavním heslem kampaně před červnovými volbami je "Česko pro tebe všecko".

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy