Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Austrálií otřásl brutální zločin. Mladík vyvraždil celou rodinu

Australská vlajka
Australská vlajka
Foto: Pixabay

Sydney - Z pětinásobné vraždy obvinila dnes australská policie čtyřiadvacetiletého muže, který podle ní v Perthu na západě země zavraždil tři děti, jejich matku a babičku. Informovala o tom stanice ABC, podle které policie zatím nezveřejnila, jaký byl mezi obviněným a jeho oběťmi vztah.

Těla dvouletých dvojčat, jejich tříleté sestry, matky a babičky objevila australská policie v neděli v domě na severovýchodním předměstí Perthu.

Podle sousedů žila zavražděná matka v domě, v němž došlo k tragické události, se třemi dětmi a partnerem. Starší žena k nim často chodila na návštěvu. Zda je obviněný čtyřiadvacetiletý muž právě druhem zavražděné, zatím není jasné.

Násilné trestné činy jsou podle agentury Reuters v Austrálii relativně vzácné. Ve státě Západní Austrálie, jehož je Perth hlavním městem, se ale v poslední době jedná už o druhý podobný čin. V květnu nalezla policie v domě v obci Osmington sedm zastřelených včetně čtyř dětí.

Případ z Osmingtonu byl podle ABC nejhorším násilným činem v zemi od masakru v Port Arthuru v Tasmánii v roce 1996, při kterém zahynulo 35 lidí. Austrálie následně v 90. letech výrazně zpřísnila zákony o držení zbraní.

Témata:  vražda Austrálie

Aktuálně se děje

1. května 2024 10:11

Pozemní operace izraelské armády do Rafahu nevýslovnou katastrofou, varuje OSN

Pozemní operace izraelské armády ve městě Rafah na jihu Pásma Gazy by byla "nevýslovnou katastrofou," prohlásil šéf Úřadu OSN pro koordinaci humanitárních záležitostí (OCHA) Martin Griffiths. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy