Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Útočníci zavraždili v centru Mexika tři lidi, sedm zranili

Mexiko, ilustrační foto
Mexiko, ilustrační foto
Foto: Pixabay

Mexiko - Neznámí útočníci zastřelili v noci na dnešek v centru mexického hlavního města tři lidi a nejméně sedm dalších zranili. Po zločinu spáchaném na turisty hojně navštěvovaném náměstí střelci převlečení za členy pouliční hudební skupiny unikli na motorkách. Podle agentury Reuters o tom informovala policie.

Útočníci vyzbrojení puškami a pistolemi vraždili na křižovatce na okraji Garibaldiho náměstí v pátek kolem 22:00 místního času (dnes 05:00 SELČ). Náměstí je významnou turistickou destinací s množstvím restaurací a barů, u nichž hrají pouliční hudební skupiny.

Policie v prohlášení uvedla, že oběti byly zasaženy střelbou, když seděly v jedné z restaurací. Vyšetřovatelé při ohledávání místa našli více než šedesát nábojnic. Zatím není známo, kdo zavraždění jsou. Podle listu Milenio jde o muže. Jiný deník uvedl, že mezi zraněnými jsou dvě ženy. Čtyři ze zraněných byli zasaženi při útěku ozbrojenců.

Pozadí útoku není jasné, policie ale většinu zločinů v hlavním městě připisuje ilegálnímu obchodování s drogami a střetům mezi gangy vybírajícími výpalné výměnou za slib ochrany. Podle úřadů má v těchto kriminálních aktivitách mnohdy prsty velký drogový kartel Jalisco Nová generace (CJNG).

Po letech, kdy se v Mexiku dařilo držet vraždy v určitých mezích, se v hlavním městě zvedla v roce 2014 hrozivá vlna této zločinnosti. Tehdy nastupujícímu vedení metropole, které slibovalo zatočit s kriminalitou, to způsobilo velké problémy.

Témata:  Mexiko

Aktuálně se děje

1. května 2024 13:27

Hnutí ANO odstartovalo předvolební kampaň. Zveřejnilo její hlavní témata

Při zahájení hlavní fáze kampaně ANO ve Zlíně uvedl předseda Andrej Babiš, že hlavními prioritami hnutí ve volbách do Evropského parlamentu jsou boj proti nelegální migraci, obrana suverenity a odpor proti Zelené dohodě, nazvané Green Deal. Hlavním heslem kampaně před červnovými volbami je "Česko pro tebe všecko".

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy