Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Vlak v Rakousku sestřelil autobus, jeden mrtvý a osm vážně zraněných

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Marie Cvrčková, EuroZprávy.cz

Štýrský Hradec - Při srážce vlaku s linkovým autobusem ve Štýrském Hradci dnes zahynula čtyřiatřicetiletá řidička autobusu. Dalších 11 lidí bylo zraněno, z toho osm vážně, informoval s odvoláním na policii a záchranáře server Krone.at. Na místě zasahuje mnoho záchranářů a podle serveru je možné, že mrtví jsou dva.

Nehoda se podle rakouských médií stala kolem 08:00 SELČ na železničním přejezdu na ulici Grottenhofstrasse na jihozápadě metropole spolkové země Štýrsko.

Příměstský vlak společnosti GKB při nehodě částečně vykolejil. Autobus, do něhož vlak narazil, byl silně poničen, všechna okna byla rozbita. Zastavil se až o stavební materiál uskladněný na pozemku vedle kolejí.

Zatímco ve vlaku zjevně nebyli žádní zranění, v autobusu bylo nejméně osm lidí zraněno vážně. K nehodě byly vyslány zva záchranářské vrtulníky a téměř 20 vozů záchranných služeb.

Železniční přejezd se nachází v obytné zóně. Je sice vybaven světelným signálem, ale nikoli závorami.

Témata:  nehody autobusů nehody vlaků Rakousko vlaky

Aktuálně se děje

1. května 2024 9:25

Polsko odmítlo chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do armády

Polsko nebude chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do ozbrojených sil, uvedl v úterý náměstek polského ministra zahraničí Andrzej Szejna. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy