reklama

Zranění při střelbě utrpělo podle šerifa celkem sedm lidí včetně střelkyně. Dvě oběti zemřely na místě, jedna v nemocnici. U tří zraněných se očekává, že se zotaví. V nemocnici zemřela také 26letá útočnice, která se podle policie sama střelila do hlavy. Policie na místě útoku nestřílela.

"V současnosti nemáme motiv," řekl šerif Gahler. Terorismus ale podle něj "není vysoko na škále pravděpodobnosti". Střelkyně podle něj pocházela z Baltimoru a byla v distribučním centru firmy Rite Aid zaměstnána na dobu určitou. Už dříve šerif řekl, že šlo o čin jednotlivce. Jméno ženy nezveřejnil.

Střelba se ozvala krátce po deváté hodině ranní (po 15:00 SELČ) v distribučním středisku řetězce drogerií Rie Aid v obci Perryman, která leží v okrese Harford na východním pobřeží USA, v těsném sousedství Baltimoru.

Kromě místních policistů na místě střelby zasahovali také příslušníci Federálního úřadu pro vyšetřování (FBI) a Úřadu pro alkohol, tabák, střelné zbraně a výbušniny (ATF). Ve vzdálenosti několika kilometrů od místa činu leží armádní zařízení, kde se vyvíjí a testuje vojenská technika, upozornila agentura Reuters.

Guvernér státu Maryland Larry Hogan po činu uvedl, že on i jeho úřad situaci v Perrymanu podrobně sledují. "Stát je připraven poskytnout veškerou pomoc," uvedl na twitteru.

Ke střelbě došlo den poté, co muž u soudu v Pensylvánii postřelil čtyři lidi včetně policisty. Střelce následně policisté zabili. Tři vážně zraněné a jednoho mrtvého si ve středu vyžádal také incident na předměstí Madisonu v americkém státě Wisconsin. Mrtvým je útočník, kterého rovněž zastřelila policie.