Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Na letišti v Oslo dopadli ruského špióna, velvyslanec Moskvy ostře protestuje

Vlajka Norska
Vlajka Norska
Foto: Pixabay

Oslo - Norská policie na letišti v Oslu zadržela jednapadesátiletého Rusa podezřelého ze špionáže. Oznámila to dnes agentura AFP a potvrdilo ruské velvyslanectví. Muž byl zatčen poté, co se zúčastnil semináře v norském parlamentu. Povaha obvinění není jasná. Zadrženému hrozí tři roky vězení.

Seminář se konal ve čtvrtek a v pátek za účasti delegátů ze 34 zemí a byl věnován digitalizaci. Zadrženému policie odebrala blíže neurčené elektronické zařízení.

Ruské velvyslanectví v reakci na incident označilo důvod zatčení za směšný a celou záležitost za zinscenovanou provokaci.

Letos v dubnu byl v Moskvě kvůli podezření ze špionáže zadržen Nor Alfred Berg. Podle úřadů shromažďoval informace o ruské armádě. Dvaašedesátiletý muž je ve vazbě a čeká na soud.

Témata:  Norsko špionáž Rusko

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy