Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V Bosně zadrželi dva migranty, v bytě měli střelné zbraně a munici

bosna a hercegovina
bosna a hercegovina
Foto: Pixabay

Sarajevo - Bosenská policie zadržela v hlavním městě Sarajevu dva migranty, u nichž se posléze při domovní prohlídce našly střelné zbraně a munice. Napsal to dnes server avaz.ba, kterého o události informovala mluvčí ministerstva vnitra Suvada Kuldijaová.

Policisté oba muže v centru metropole nejprve vyzvali, aby prokázali svou totožnost. Podezřelí se hned dali na útěk, ale strážcům zákona neunikli. Při následném prozkoumání místa, kde zadržení přebývali, se našla puška, čtyři pistole, tlumič a více než stovka nábojů různých ráží.

Mluvčí Kuldijaová plná jména zadržených nesdělila. Uvedla jen, že jde o Syřana A.M. a 23letého Alžířana D.A.

Bosnou letos podle médií prošlo do bohatších zemí Evropské unie kolem 15.000 migrantů z Asie a z Afriky. Několik tisíc jich v zemi uvázlo poté, co Chorvatsko začalo svou hranici s Bosnou přísně střežit.

Témata:  Bosna a Hercegovina uprchlíci zbraně

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 16:34

Francouzská policie zadržela 16letého přivržence IS, který chtěl útočit během olympiády

Francouzské orgány činné v trestním řízení zadržely a začaly vyslýchat 16letého chlapce, který avizoval, že chce spáchat útok během letní olympiády v Paříži. Policie u něj našla slib věrnosti teroristické síti Islámský stát (IS). Případ převzala prokuratura, která se zabývá teroristickými činy, informovala ve středu francouzská zpravodajská televize BFM.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy