Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Británie identifikovala třetího traviče Skripalových

Britská policie, ilustrační fotografie
Britská policie, ilustrační fotografie
Foto: Reprofoto ČT

Britská tajná služba identifikovala třetího člena ruské rozvědky, jehož podezírá z podílu na březnovém pokusu o vraždu dvojitého agenta Sergeje Skripala a jeho dcery v anglickém Salisbury. Napsal to dnes britský deník The Telegraph. Rusko podíl na otrávení Skripala a jeho dcery odmítá.

Britští vyšetřovatelé tento měsíc identifikovali dva muže, kteří se podle nich v březnu pokusili otrávit bývalé ruského a britského agenta Skripala a jeho dceru.

Britská premiérka Theresa Mayová začátkem září před poslanci prohlásila, že útok spáchali příslušníci ruské vojenské rozvědky GRU Alexandr Petrov a Ruslan Boširov. Média posléze uvedla, že jména mohla být falešná. Na oba muže byl vydán evropský zatykač.

Dnes deník The Telegraph napsal, že britská tajná služba a protiteroristická policie identifikovaly třetího člena ruské vojenské rozvědky, který navštívil Salisbury před březnovým pokusem o vraždu Skripala. Cílem cesty prý byla příprava útoku, který byl podle Londýna proveden jedem novičok, jenž se vyráběl v bývalém Sovětském svazu.

Témata:  Velká Británie Sergej Skripal novičok

Aktuálně se děje

1. května 2024 14:50

Rusko oznámilo, že zaútočilo na štáb operačního velení ukrajinských ozbrojených sil

Rusko podle tamních médií dnes oznámilo, že jeho armáda provedla útok na štáb operačního velení jižního uskupení ukrajinských ozbrojených sil. Informaci zveřejnilo ministerstvo obrany v Moskvě v souvislosti s průběhem války proti Ukrajině, Kyjev zatím tuto zprávu nekomentoval.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy