Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Indonésie už nebude pátrat po obětech zářijového tsunami, dál se pohřešuje až několik tisíc lidí

Indonésie
Indonésie
Foto: INT

Indonéské úřady dnes nařídily ukončit pátrání po tisících lidech nezvěstných od zářijového silného zemětřesení a vlny cunami. Katastrofa postihla ostrov Sulawesi a má 2065 potvrzených obětí. Podle úřadů se pohřešuje 680 lidí, i oficiální místa ale podle agentury AP připouštějí, že ve skutečnosti může jít o několik tisíc lidí; na některých místech se domy propadly do země.

"Pátrací a záchranné operace budou ukončeny dnes odpoledne" (místního času), sdělil Bambang Suryo ze záchranného týmu. Pátrání bude na mnoha místech ukončeno hromadnými modlitbami.

Pohřešované budou ale moci dál hledat příbuzní a dobrovolníci a pokračovat bude také operace na podporu desítek tisíc lidí, kteří přišli o své domovy.

Město Palu a okolí na ostrově Sulawesi zasáhlo 28. září zemětřesení, jež mělo sílu 7,4 stupně a vyvolalo ničivou vlnu cunami.

Dnes je zemětřesení o síle šesti stupňů hlášeno z ostrova Jáva, kde přišli o život tři lidé.

Témata:  tsunami Indonésie

Aktuálně se děje

1. května 2024 12:13

Češi v EU: Největší nespokojenost panovala v roce 2016

V dobách migrační krize v roce 2016 panovala největší míra nespokojenosti s členstvím Česka v Evropské unii, kdy nebylo spokojeno 65 procent Čechů. Naopak největší spokojenost byla zaznamenána kolem českého předsednictví v roce 2009, kdy bylo spokojených 69 procent obyvatel.

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy