Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Masakr na kolejích: Vlak smetl a zabil desítky lidí, ani nebrzdil

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Radek Sycha, EuroZprávy.cz

Nejméně 58 lidí dnes v severní Indii srazil a zabil vlak, pět desítek dalších osob utrpělo zranění. Lidé, kteří během hinduistického svátku sledovali ohňostroj a odpalovali petardy, podle médií neslyšeli vlak přijíždět. S odvoláním na místní činitele o tom informovala agentura AP.

Neštěstí se stalo na předměstí Amritsaru ve státě Paňdžáb, kde se stovky lidí nahrnuly na koleje, aby měli co nejlepší výhled na ohňostroj. Rychlík, který je smetl, po střetu s nimi nezastavil.

Z místa zatím bylo odneseno 30 těl, ale práci komplikuje tma. Kritika se mezitím snáší jak na adresu úřadů, které povolily ohňostroj tak blízko kolejí, tak i na adresu železnice, která nepřijala žádná bezpečnostní opatření. Přijíždějící vlak podle svědků ani nezatroubil.

Podle indické tiskové agentury PTI ve stejnou dobu přijížděly z opačného směru další dva vlaky, a lidé tak měli jen málo možností, kam utéct. Ministerstvo železniční dopravy se zatím nijak nevyjádřilo.

Indický premiér Naréndra Módí v příspěvku zveřejněném na twitteru uvedl, že ho zpráva o neštěstí zarmoutila. "Požádal jsem oficiální činitele, aby ihned zajistili nezbytnou pomoc," dodal.

Témata:  Indie neštěstí vlaky

Aktuálně se děje

15. dubna 2024 18:59

Kongresman Mike Turner očekává, že Sněmovna reprezentantů USA tento týden schválí pomoc Ukrajině

Republikánský kongresman a předseda sněmovního výboru pro zpravodajství Mike Turner očekává, že Sněmovna reprezentantů amerického Kongresu tento týden podpoří návrh zákona o vojenské pomoci Ukrajině a Izraeli. Turner to řekl v rozhovoru pro televizní stanici NBC News.

Zdroj: Kateřina Skálová

Další zprávy