Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Důchodce napadl uprchlíky, odsedí si pět let

Uprchlíci, ilustrační foto
Uprchlíci, ilustrační foto
Foto: UNHCR

Na pět let poslal dnes německý soud do vězení sedmdesátiletého muže, který letos v únoru zaútočil v jihoněmeckém Heilbronnu nožem na tři cizince, které považoval za žadatele o azyl. Německého důchodce soud uznal vinným z pokusu o vraždu a vážné ublížení na zdraví, informovala agentura DPA.

Sedmdesátiletý Němec Willi B. u soudu přiznal, že v polovině letošního února na náměstí v Heilbronnu ve spolkové zemi Bádensko-Württembersko zaútočil kuchyňským nožem na tři mladíky, které považoval za žadatele o azyl. Tehdy sedmnáctiletý Afghánec utrpěl těžká, pětadvacetiletý Iráčan a devatenáctiletý Syřan lehká zranění.

Odsouzený důchodce patří podle serveru Spiegel Online k takzvaným ruským Němcům, tedy lidem, kteří se do Německa mohli přistěhovat ze Sovětského svazu či jeho nástupnických států na základě německého původu a získat občanství.

U soudu muž mimo jiné přiznal, že byl jeho čin symbolickým gestem, kterým chtěl vyjádřit nesouhlas s uprchlickou politikou kancléřky Angely Merkelové. V době činu byl pod vlivem alkoholu a začala se u něj projevovat demence. Podle psychiatrického posudku měl tak sníženou příčetnost.

Témata:  Německo uprchlíci důchodci

Aktuálně se děje

1. května 2024 13:27

Hnutí ANO odstartovalo předvolební kampaň. Zveřejnilo její hlavní témata

Při zahájení hlavní fáze kampaně ANO ve Zlíně uvedl předseda Andrej Babiš, že hlavními prioritami hnutí ve volbách do Evropského parlamentu jsou boj proti nelegální migraci, obrana suverenity a odpor proti Zelené dohodě, nazvané Green Deal. Hlavním heslem kampaně před červnovými volbami je "Česko pro tebe všecko".

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy