Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Otřesný zločin: Přímo v nemocnici došlo k hromadnému znásilnění, obětí je dítě

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Pixabay

Indická policie vyšetřuje obvinění z hromadného znásilnění, obětí je čtyřletá dívka. Údajný čin se stal v severoindickém státě Uttarpradéš v nemocnici, kde dívka ležela na jednotce intenzivní péče (JIP). Informovala o tom dnes agentura AP.

Dívka se svěřila své babičce, že když byla v sobotu v noci sama, znásilnil ji ošetřovatel a další čtyři muži. Policie jednoho muže zadržela a po dalších pátrá. Požádala o záznamy z bezpečnostních kamer a snaží se zjistit, proč byla dívka na oddělení JIP sama. V nemocnici, kde byla čtyři dny, se dívka léčila po uštknutí hadem.

Násilí na ženách se v Indii dostalo do popředí pozornosti v roce 2012, kdy v metropoli Dillí zemřela studentka, kterou v jedoucím autobuse brutálně znásilnila skupina mužů. Případ vyvolal v celé zemi protesty týkající se postavení žen a přiměl vládu ke změně zákonů na jejich ochranu. Přesto počet útoků v zemi výrazně neklesá.

V reakci na znásilnění a vraždy mladých dívek a jiné útoky na děti vláda v dubnu schválila trest smrti za znásilnění dítěte mladšího 12 let.

Témata:  Indie znásilnění EuroZprávy.cz

Aktuálně se děje

1. května 2024 13:27

Hnutí ANO odstartovalo předvolební kampaň. Zveřejnilo její hlavní témata

Při zahájení hlavní fáze kampaně ANO ve Zlíně uvedl předseda Andrej Babiš, že hlavními prioritami hnutí ve volbách do Evropského parlamentu jsou boj proti nelegální migraci, obrana suverenity a odpor proti Zelené dohodě, nazvané Green Deal. Hlavním heslem kampaně před červnovými volbami je "Česko pro tebe všecko".

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy