Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Střelba na škole v Severní Karolíně? Vše bylo úplně jinak

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: CNN

Na střední škole ve městě Hampstead v americkém státě Severní Karolína dnes ráno vyvolal poplach porouchaný bojler, který vydával zvuky podobné střelbě. Oznámily to bezpečnostní úřady.

"Není tam žádný střelec," citoval týdeník Newsweek Toma Collinse, který v oblasti vede krizovou správu. Dodal, že porouchaný bojler vydával zvuky podobné střelbě z útočné pušky AR-15.

Policie ve škole Topsail High School zasahovala poté, co dostala hlášení o střelbě. Na místo úřady vyslaly početné policejní a další bezpečnostní sbory, které budovu prohledaly. Škola mezitím vyhlásila poplach a informovala rodiče a studenty o krizové situaci. Incident se stal ještě před začátkem vyučování.

Schools are on lockdown and students and busses have been sent to the Lowe’s food parking lot #active #shooter #topsailhigh #topsail #pendercounty #shooting pic.twitter.com/isoMjUyA4W

— Michael Praats PCD (@michael_praats) 9. listopadu 2018

Dnešní událost se stala jen krátce po incidentu v Kalifornii, kde 28letý muž v noci na čtvrtek legálně koupenou zbraní zastřelil 12 lidí v country baru. Sám pak podle vyšetřovatelů pravděpodobně spáchal sebevraždu.

Témata:  střelba v USA USA

Aktuálně se děje

1. května 2024 13:27

Hnutí ANO odstartovalo předvolební kampaň. Zveřejnilo její hlavní témata

Při zahájení hlavní fáze kampaně ANO ve Zlíně uvedl předseda Andrej Babiš, že hlavními prioritami hnutí ve volbách do Evropského parlamentu jsou boj proti nelegální migraci, obrana suverenity a odpor proti Zelené dohodě, nazvané Green Deal. Hlavním heslem kampaně před červnovými volbami je "Česko pro tebe všecko".

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy