Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Kdo zosnoval vraždu novinářky na Maltě? Vyšetřovatelé už znají totožnost několika pachatelů

Vražda
Vražda
Foto: Pixabay

Maltští vyšetřovatelé znají identitu "více než dvou" Malťanů, kteří naplánovali loňskou vraždu novinářky Daphne Caruanové Galiziové. Informoval o tom v neděli deník Times of Malta, aniž by jejich totožnost blíže specifikoval.

Loni v prosinci byli zadrženi tři muži podezřelí z odpálení bomby umístěné v automobilu, která novinářku zabila.

Rodinu novinářky policie o aktuálním stavu vyšetřování neinformovala, uvedl maltský list. Maltské úřady pouze sdělily, že jsou ve stálém kontaktu s Europolem. S odvoláním na vysoce postavené policisty list Times of Malta napsal, že vyšetřování je ve velmi pokročilé fázi.

#Malta ..Vor 1 Jahr wurde die #investigative #Journalistin Daphne Caruana #Galizi ermordet. Wie ist der Stand der #Ermittlungen ? Lesen SIE https://t.co/wSOVmW7zrm https://t.co/7WRMi2wVgJ

— Mitglied der FDP NeuUlm (@AlfredSchoemig) 9. října 2018

Galiziová přišla o život 16. října 2017 při explozi nedaleko svého domu ve vesnici Bidnija. Rodina žurnalistky se domnívá, že šlo o politickou vraždu. Galiziová psala o korupci a praní špinavých peněz, a to i ve vládních kruzích.

Témata:  Malta vražda Daphne Caruanová Galiziová

Aktuálně se děje

1. května 2024 13:27

Hnutí ANO odstartovalo předvolební kampaň. Zveřejnilo její hlavní témata

Při zahájení hlavní fáze kampaně ANO ve Zlíně uvedl předseda Andrej Babiš, že hlavními prioritami hnutí ve volbách do Evropského parlamentu jsou boj proti nelegální migraci, obrana suverenity a odpor proti Zelené dohodě, nazvané Green Deal. Hlavním heslem kampaně před červnovými volbami je "Česko pro tebe všecko".

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy